Veckobrev v.2

 

Hejsan allihopa!                                                                       v.2

Första skolveckan är avklarad och eleverna börjar komma in i våra dagliga rutiner igen. Vi tycker det är kul att vara tillbaka och ser fram emot en rolig och lärorik termin med alla härliga tvåor.

Första skoldagen blev det lite mjukstart med bland annat några samarbetslekar, repetition av subtraktion med talen 0-20 och en skrivuppgift. I skrivuppgiften fick eleverna berätta vad de skulle vilja lära sig under terminen och vi fick många bra förslag och tips som vi tar till oss.

Under veckan har vi arbetat mycket med svenska och resan till skatten, vi har sammanfattat kap 1-9 och arbetat med kap 10 i arbetsboken. Där har eleverna bland annat fått öva på att ställa frågor, skriva fakta om valar och rimma.
I matematik har vi börjat med ett nytt kapitel som bland annat kommer handla om subtraktion med ental i talområdet 0-100 och subtraktion med tiotalsövergång 0-100.
Vi har också haft klassråd i veckan där vi bland annat pratade om hur vi kan göra för att få arbetsro och lära oss i klassrummet och vad vi kan göra för att må bra och vara trevliga klasskompisar mot varandra. Vi berättade om två projekt vi kommer att arbeta med fram till sportlovet. Det ena kallar vi för ”måbra projektet” och det handlar om att vara trevlig mot varandra i klassen, hjälpa varandra på lektionerna och leka med nya kompisar. Alla elever har fått en skrivbok att anteckna i med 5 punkter som vi går igenom i slutet av dagen och eleverna får anteckna om de gjort något av detta under dagen.
Om man har gjort något av detta får man en stjärna och när man samlat 19 stjärnor får man en liten belöning.
Det andra projektet handlar om att tänka på arbetsro och göra de arbetsuppgifter vi ska göra på lektionerna. Vi kommer här att samla bönor i en burk och har belöning i tre nivåer, när vi nått upp till första nivån väntar en belöning och när vi kommer till andra nivån en annan belöning osv. Vi hoppas på att detta ska ge resultat och få eleverna att bli mer medvetna om sin egen del i saker och arbeta på det ansvar man har som elev i skola.

I måndags fick vi en ny elev i klassen, Adnan, och klassen har välkomnat honom och varit väldigt hjälpsamma under veckan. Adnan är en trevlig kille och har kommit in snabbt i gruppen. Jätte kul att se!

I torsdags var det simning för hela klassen på idrotten tillsammans med Tessan. Grupp 1 gick direkt på morgonen och grupp 2 simmade andra lektionen. Det Tessan främst kollar är om man kan simma och hur långt. Ett kunskapskrav man ska uppnå i år 6 är att kunna simma 250 meter. Några i klassen är på god väg.

Vi har skickat hem en ny läsläxa, kap 11 i resan till skatten. Vi kommer denna termin att ha läsläxa tis-tis. Eleverna har även fått hem en ny läxa vi kommer att starta med från och med denna vecka, veckans ord. Eleverna ska träna på orden så de kan stava de och skriva en mening till varje ord i skrivboken de fått hem.
Nästa vecka hälsar Tessan att det blir idrott ute, skridskor för tvåor om isen är klar, annars pulka. Ta med skridskor och hjälm samt tänk på kläder efter väder!! Idrottsbloggen http://www.tingvallaidrotten.se
Vi önskar alla en trevlig helg!!
Shara och Maria


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *